Talousuutiset kätevästi: Talous.com

Erkki Sinkon sijoitusvinkit


Sijoita, niin kuin Erkki. Ohessa eri mediosta kootusti Erkki Sinkon sijoitusvinkkejä.


1) Hajauta ainakin 10 yhtiöön
"Ei kuitenkaan ole mitään mieltä omistaa vain yhden tai kahden yhtiön osakkeita. Kymmenellä yhtiöllä saa jo hyvän hajautuksen."
www.porssisaatio.fi, 18.3.2009


2) Osta osakkeita matalasuhdanteessa
"Minulla on kokemusta piensijoittamisesta 1970-luvulta saakka. Sen perusteella voin sanoa, että matalasuhdanne on oikea aika ostaa. Niin on kiistatta nytkin."
www.porssisaatio.fi, 18.3.2009

3) Omavaraisuusaste
"Kun yhtiön omavaraisuusaste kipuaa yli 40 prosentin, voi jo uskoa sen vakauteen. Taseen vahvuus ja runsaat jakamattomat voittovarat lisäävät yhtiön mielenkiintoa sijoituskohteena."
www.porssisaatio.fi, 18.3.2009


4) Älä harmittele virheitä
"En muistele töppäyksiä, niitä tulee jokaiselle. On ihan turha jäädä harmittelemaan, että tuli tehtyä niin ja niin eikä noin ja noin."
www.porssisaatio.fi, 25.3.2010

5) Osakkeen oikea hinta
"Pörssiosakkeella on monia muitakin arvoja kuin päivän pörssihinta. Oikea arvo on se hinta, jolla koko pörssiyhtiö tai määräysvalta vaihtaa omistajaa. Ei kai voi kuvitella, että esimerkiksi Nokian äänten enemmistö myytäisiin nykyiseen pörssihintaan!"
www.talouselama.fi, 22.12.2008


6) Köyhän ei kannata ostaa halpaa
”Analyytikot ovat oikeassa. Nyt ehtii vielä myydä halvalla, kun kiirettä pitää. On taas sitten kiva ostaa kalliilla, kun muutkin ostavat. Ja niinhän sanotaan, ettei köyhän kannata ostaa halpaa.”
www.talouselama.fi, 22.12.2008

7) Osinko on tärkeää
"Pörssikurssit? Nousevat ja laskevat. Ei kannata välittää. Osinko on tärkeä. Olen laiminlyönyt oman eläketurvani. Pärjään osingoilla.”
www.talouselama.fi, 13.6.2008

8) Ei rahastoja
”Minulla ei ole rahasto-omistuksia. Miten kukaan osaa valita 800 rahastosta juuri sen oikean? Väitän, että pärjään paremmin kuin rahastot.”
www.talouselama.fi, 13.6.2008

Printed from: http://www.talousvinkit.com/erkki-sinkon-sijoitusvinkit/ .
© 2018.

Paljon matkatarjouksia:
www.kuumat.com