Talousuutiset kätevästi: Talous.com

Kaavoitus tutuksi


Ennen asuntokauppaa on hyvä tarkistaa ostokohteen viereisten tonttien ja koko alueen kaavoitus. Rauhainen metsäalue voi pian muuttua kerrostalolähiöksi tai tonttisi vierestä voi uuden kaavan mukaan kulkea vilkasliikenteinen ajoväylä. Ole tietoinen alueen suunnitellusta kehityksestä.


Esim. Helsingistä Espoosen päin vuonna 2010 laajentuva länsimetro tulee panemaan Espoon ja Länsi-Helsingin uuteen uskoon. Metropysäkkien ympärille syntyy kuin tyhjästä lähiöitä ja metsä sekä puistot saavat väistyä. Kalliille metrolle halutaan käyttäjiä viihtyisän asuinympäristön kustannuksella.

Kaavoitus voi olla myös positiivista. Viereinen kerrostalo voidaan purkaa puistoksi jne.

On hyvä muistaa. Vaikka talosi vieressä olisi nyt kaunis kaavoitettu puisto, niin kaava ei ole koskaan lopullinen. Kaavaan voidaan koska tahansa hakea muutosta ja rauhaisa puisto voi muuttua muutaman vuoden päästä asuinalueeksi, vilkkaaksi ajoväyläksi tai vaikkapa metron sisäänkäynniksi.

Kaavamuutokset joko nostavat asuntosi arvoa tai rapauttavat sen. Kaavoihin pääsee tutustumaan kaupunkien ja kuntien verkkosivujen kautta.


Tämän materiaali on ostettu/tuotettu yksinoikeudella Talousvinkit.com -sivulle. Älä kopioi tekstejä omille sivuillesi. © Talousvinkit.com

Printed from: http://www.talousvinkit.com/kaavoitus-tutuksi/ .
© 2017.

Paljon matkatarjouksia:
www.kuumat.com