Talousuutiset kätevästi: Talous.com

Putkiremontti


Putkiremonttia pidetään yleisesti talonyhtiön kalliimpana remonttina, joka suoritetaan putkien iästä ja kunnosta riippuen noin 30-60 vuoden (yleisesti puhutaan 50 vuoden) välein. Putkien kunto on suoraan verrannollinen putkien valmistustekniikkaan, putkien materiaaliin ja putkien käyttöön. Eri vuosikymmenillä ovat putkien tekotapa ja materiaalit vaihdelleen huomattavasti. On hyvin yleistä, että 50-luvulla tehdyt paksut viemäriputket ovat vieläkin toiminnassa ja 70-luvulla hieman heppoisimmista materiaaleista tehdyt putket ovat jo joutuneet vaihtoon.


Perinteisesti putkiremontissa on korvattu vanhat putket kokonan uusilla viemäri- ja nousuputkilla. Nykyään putkiremontteja tehdään myös sukitus-, sujutus-, ruiskuvalu- ja pinnoitusmenetelmillä. Uusilla tekniikoilla asunnon rakenteita ei pureta auki. Remontti sujuu asuntokohtaisesti nopeammin ja siistimmin. Myöskin hinta on usein selvästi pienempi. Uusia menetelmiä ollaan kuitenkin paljolti kritisoitu niiden kestävyyden kannalta, koska pitkäaikaista kokemusta ei vielä juurikaan ole.

Putkiremonttien yhteydessä uusitaan usein myös talonyhtiöiden sähkönousut samassa rytäkässä. Putkiremontti maksaa tekniikasta riippuen joko sähkönousulla tai sen kanssa n. 300-1000€/m2.


Tämän materiaali on ostettu/tuotettu yksinoikeudella Talousvinkit.com -sivulle. Älä kopioi tekstejä omille sivuillesi. © Talousvinkit.com

Printed from: http://www.talousvinkit.com/putkiremontti/ .
© 2017.

Paljon matkatarjouksia:
www.kuumat.com