Talousuutiset kätevästi: Talous.com

Rommari


Rommareiksi kutsutaan henkilöitä, jotka ennustavat tai toivovat taloudessa esimerkiksi kulutushintojen, osakekurssien ja asuntojen hintojen romahtamista. Rommarit yleensä huutelevat vuodesta toiseen keskusteluareenoilla kovaan ääneen maailmanloppua ja suurta lamaa.


Osakerommarit ovat myyneet omat osakkeensa jo pois ja odottelevat epätoivoisesti osakemarkkinoiden romahtamista. Rommari on usein hypännyt markkinoilta pois kesken parhaan kurssinousun ja siksi onkin niin epätoivoinen.

Asuntojen romahtamista odottavat rommarit eivät haluaisi ostaa tai vaihtaa asuntoa isompaan, koska heidän mielestä asuntojen hinnat ovat poskettoman kalliita. Asuntorommari voi olla jo myynyt asunnon mahdollisen taantuman alla ja siksi toivoo rahat pankkitilillä asuntojen hintojen pikaista romahdusta. Jos asuntojen hinnat jatkavat kuitenkin taantumasta huolimatta nousuaan (kuten vuosina 2009-2010), asuntorommarin epätoivoinen huutelu keskustelualueilla vain kiihtyy kiihtymistään, sillä vuokralla asuminen syö koko ajan pääomaa. Kodinvaihtajarommari taas toivoo asuntojen hintojen pudotusta rauhallisemmin mielin.

Tämä materiaali on ostettu yksinoikeudella Talousvinkit.com -sivulle. Älä kopioi tekstejä omille sivuillesi. © Talousvinkit.com

Printed from: http://www.talousvinkit.com/rommari/ .
© 2018.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.